Mopshond hondenvoermopshond hondenvoer

De mopshond is een compacte en gedrongen hond die behoort tot de ras-groep gezelschapshonden. Het is een echt knuffelbeest dat veel aandacht nodig heeft en graag op schoot zit. De mopshond kent in Nederland 4 erkende kleuren waarvan beige het meeste voorkomt. Kenmerkend voor dit ras is de gekrulde staart. Dit ras is enigszins gevoelig voor de toon van iemands stem. Hoewel de hond vrij klein is, is het een toegewijde goede waakhond. De hond is op alle vlakken vergelijkbaar met grote honden, op het formaat na. De mopshond is een vrolijk hondje wat, na een goede opvoeding, makkelijk met mensen en andere dieren kan opschieten.

Het is belangrijk dat er speciaal voer wordt gevoerd omdat het energie verbruik van dit kleine ras heel anders is dan het verbruik van grote rassen. Voer dat geschikt is voor uw mopshond is voer met extra energie, met de verschillende omega vetzuren voor een gezonde huid en vacht, met mineralen of natriumpolyfosfaten voor gezond tandvlees en een frisse adem en als laatste zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen voor een goede spijsvertering. Uiteraard hebben de brokjes ook een kleiner formaat zodat het gemakkelijk gegeten kan worden.

Merken Mopshond hondenvoer

Het enige merk wat ras-specifiek voer biedt voor een mopshond is Royal Canin. Er zijn twee varianten Royal Canin Mopshond hondenvoer beschikbaar, namelijk: Royal Canin Pug Adult en Royal Canin Pug Junior. De brokken van dit voer hebben een speciale vorm welke is aangepast op de kortschedelige kaak van de mopshond. Door de vele rimpels in de huid kunnen snel huidirritaties ontstaan. Het voer van Royal Canin bevat verschillende ingrediƫnten die uw hond helpen ene gezonde huid te behouden.

Naast de ras-specifieke voeding van Royal Canin bestaat er ook speciaal voer voor kleine rassen. Ook dit voer is uitermate geschikt voor de mopshond.